perjantai 26. syyskuuta 2014

Aika ryhtyy luovaksi !

Nyt se sit Zimbabwen arki on iskenyt ja kunnolla. Se mikä meillä Suomessa on itsestäänselvyys, on puuttunut meiltä nyt monta päivää. SÄHKÖ nimittäin.

Täällä sähköt saattavat mennä poikki ihan mihin aikaan tahansa. Päivisin tämä häiritsee ainoastaan siinä, että suurimpaan osaan Centerillä tehtäviin töihin tarvitaan tietokonetta. Centerillä on kyllä käytettävissä generaattori, mutta sekin on ollut rikki. Myöskään wifi ei oo toiminut, ja tällä hetkellä se on ollut melkein ainoa yhteys kotiin.

Ei, älkää ottako tätä nyt niin et siellä ne hemmotellut tytöt valittaa siitä ettei pääse nettiin. Täs on paljonkin hyviä puolia. Meijän on vaan pakko kehittää jotain. Otsalamput päässä iltaisin ollaan kirjoteltu, luettu kirjaa, ja kerrottu tarinoita omista elämistämme. Mitä pimeempää tulee, sitä huonommiks meijän jutut menee! Eli jos takaisin tullessamme heitetään läppää, jota kukaan ei ymmärrä, antakaa anteeksi! 😂

Siinä on myös oma tunnelmansa, kun ollaan kokattu hyvää ruokaa kynttilän valossa. Rakastan täkäläistä tapaa, että aina joku laulaa keittiössä. Ja täällä, kun ihmiset osaakin laulaa! Kaiken lisäks ku tehään niin hyviä ruokia ;) meijän lihansyöjien onneks ollaan hirrrveeen taitavia tekemään kasvisruokia :) Ja jos joku kerkes ihmetellä, meillä on kaasuhella käytettävissä shelterilla ;)

Ja joo, tekee kyl varmaan hyvää meille molemmille olla erossa puhelimesta, facebookista ja somesta yleensä. Suomessa elämä pyörii niin paljon sen ympärillä. Yks mun lemppari asioist on iltasin katsella tähtiä, kun koko kaupunki on pimeänä. Tähdet tuntuvat olevan niin paljon lähempänä kuin Suomessa. Toisaalta Harare sijaitseekin paljon korkeammalla kuin Helsinki. Sitä on vaikea ymmärtää ennen kuin itse on sen nähnyt.

Mut kyllä oli ihanaa, kun sähköt palas ja wifi alkoi toimimaan ! ;)



- Sara -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti