lauantai 20. syyskuuta 2014

Eka viikko whadap!

Eka viikko on menny pitkälti tutustuessa Dzikwa Trustiin eli työpaikkaamme, työntekijöihin ja tietysti lapsiin. Uusia nimiä tulee koko ajan ja voin kertoa, ettei oo mikään helpoin tehtävä opetella nimiä, kun lausuttaessa kieli on solmussa enemmän tai vähemmän.

Vastaanotto on ollu hyvin miellyttävä, niin työntekijöiden ku lastenkin puolesta! Eka viikko on lähinnä koostunu työtehtävien suunnittelusta täkäläisen harjottelun ohjaajan kanssa ja lasten kanssa puuhastelusta. Niin ja hikoilusta. Päästiin myös extempore kotikäynnille mukaan, mikä oli tosi mielenkiintosta! Hyvä nähdä ruohonjuuritasolla millasista oloista lapset tulee.

Ens viikolla alotetaan tekee haastatteluja nuorille niiden elämästä, jotta saadaan mahdollisimman todenmukainen kuva arjesta, huolista ja iloista. Ihan kaikesta. Haastattelut on myös tärkeä tiedonlähde lasten sponsoreille, jotka maksaa koulumaksuja ym. Työtehtäviin kuuluu myös pitää perjantaisin workshoppeja, ekan workshopin suunnittelu on jo hyvässä vauhdissa! Ajatuksena meidän ekassa workshopissa on omien vahvuuksien tunnistaminen ja lepäämisen tärkeys opiskeluissa (täällä on tapana herätä 2-4 aikaan yöllä opiskelemaan, what!?). Workshopeista varmasti lisää myöhemmin!! Ja mitä muuta, annetaan tukiopetusta matikassa ja englannissa, ja tietenkin pelataan, leikitään ja lauletaan, eli luovuus kehiin:D
Kimble eli kimberly on osottautunu selkeeks lempipeliks täällä!
Ens viikolla päästäänkin jo ihan kunnolla työnmakuun. Mut viikonloppu edessä ja suunitelmissa ois explooraa vähän Hararen keskustaa ja sunnuntaina lion&cheetah parkiin. Ja toivottavasti päästään hyvän ruuan ääreen!

- Jenni

Ps. En saa ladattuu kuvia tänne.. Harmittaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti